Ingredients:
· Les branques de tot un api (les fulles no)
· Sal, oli
· ½ pot de tomàquet triturat (el petit)
· 1 ceba
· Aigua
· Raig de vi ranci
· farina
Procediment:
Posem un caçó amb aigua a bullir.
Netegem el api , li trèiem les fulles, el posem en remull. El tallem a talls d’uns 4 o 5 dits (només farem servir els troncs-branques), i li trèiem una mica els fills amb el ganivet.
Quan l'aigua bulli, escaldem l'api. El possem escorre i deixem refredar.
Un cop sigui fred, l'enfarinem. Posem un pols de sal.
Agafem la cassola on farem la cocció, posem un bon raig d’oli d’oliva, i ho fregim.
Un cop fregit, les posem a escorre i reservem.
Agafem la ceba i la ratllem, ho tirem a la cassola i la sofregim. (si volem estalviar aquest proces que dura uns 20 m, podem fer servir la ceba del Quim Matas). Un cop sigui cuita hi afegim el tomàquet, i 5 minuts després el vi ranci. Remenem i deixem coure uns minuts. Hi afegim l'api, i l’aigua calenta (en compte de no posar massa aigua, només que cobreixi i si ho preferim podem fer servir brou de verdures), i deixem coure a foc baix 15 m. Deixem reposar iiiiii Bona cuina!
Dificultat: mitja
Temps de preparació total: 1h10 m
Temps de cocció: 10/15m + + 20 m + 10 m + 15 m.
Temps de preparació total: 1h10 m
Temps de cocció: 10/15m + + 20 m + 10 m + 15 m.
Vi: Blanc Del cellers d'en Guilla. 2018. Edith.