dijous, 5 d’abril del 2012

Faves amb tires de llom / Habas con lomo


Ingredients:

Faves
1 gra all
1/2 ceba
1 tall de llom a tires
1/2 got vi blanc
1/2 got de tomàquet
menta
sal
oli
pebre

Procediment:

Tallem el llom a tires i el sofregim fins que quedi daurat.
Pelem i netegem les faves.
Pelem la ceba, el gra d'all i ho tallem ben fi. Ho sofregim uns 7 minuts, quan la ceba ja sigui cuita, hi afegim el llom i al cap de dos minuts hi afegim el tomàquet. Incorporem les faves, ho remenem una mica i tirem el vi, ho deixem evaporar, 5 minuts després afegim el 1/2 got d'aigua.
Tapem la cassola i ho fem coure a foc lent 30 o 35 minuts, fins que les faves siguin tendres. Ajustem de sal i pebre. Afegim aigua de tan en tan si veiem que hi fa falta. I quan ja casi sigui cuit i afegim talls de menta laminada. Bona Cuina.

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació total amb cocció: 55/60 m
Temps de cocció:30/40 m