dilluns, 4 de desembre del 2023

ELS PESCADORS - LLANÇA

 


El petit most


la vinoteca





les ostres



amanida amb burrata


Calamars a la romana



La llagosta amb ous i patates


ELS PESCADORS de Llançà
Castellar, 41
Llançà
Tel 972380125

Situat a primera línea de mar, Els pescadors és un restaurant per l'autèntic siberita gastronomic. Menjar-hi és entrar al paradís del bon menjar i bon beure. Seu, menja, asaboreja i no miris el rellotge.  Excelents tapes de mar, fredes i calentes. Un gran arròs i una bona llagosta.

La seva història:

A finals dels setanta quan la família Fernández-Punset gestiona l’antiga taverna de pescadors del Port de Llançà.És la mare, Anna Maria Punset, qui comença a elaborar els primers plats a l’establiment. Els fogons compten amb el suport incondicional de Lluís Fernández Soler, cuiner d’ofici, qui aporta la seva experiència i el saber fer de la cuina marinera. Aquesta vocació compartida és l’inici de la cuina d’Els Pescadors.  

Amb el pas dels anys, l’establiment es consolida i reneix el 2001 amb la segona generació familiar. Els fills de Lluís i Anna Maria, Lluís i Maria Àngels Fernández, s’incorporen als fogons i a la sala, respectivament. La visió que té en Lluís de la cuina i la passió per l’ofici es troben en la proposta gastronòmica que ofereix Els Pescadors. La delicadesa i la familiaritat de la Maria Àngels fan que la sala sigui com estar a casa, cuida el més mínim detall i aporta caliu i benestar.

EL XEF

Lluís Fernández Punset ha crescut davant dels fogons d’Els Pescadors de Llançà i ha vist fer, tota la seva vida, la cuina marinera del pare. Després de formar-se a l’Escola d’Hostaleria Superior de Barcelona i adquirir experiència a grans cuines del panorama gastronòmic actual com ara El Celler de Can Roca de Girona, l’ABAC i Casa Bilabo de Barcelona, l’Akelarro de Donosti, Le Fox de Bèlgica o el Relaix Fleuri de Borgonya, retorna a casa per mantenir el llegat de cuina de memòria i aportar-li l’experiència de la seva cuina viatgera i d’altres cultures.