dimarts, 4 de novembre del 2014

Visita guiada i cata de vins/olis a Empordàlia


 
 
El passat dia 31 varem poder gaudir d'una visita guiada al celler d'oli i a la bodega d'Empordalia.  Tot seguit també una petita degustació/cata d'oli, vins i petits delicatessens.
 
Visita molt amena, divertida e interessant. (Gràcies Alba, vas fer que ens ho visquessim desde dins!)
 
Aquí us en deixo 4 ratlles. :
 
L'oli:
 
L’Oli de Pau d’oliva extra verge, elaborat per Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà on les oliveres centenàries són la base de la seva producció. Aquestes oliveres són de dues varietats que només es troben a la comarca, l’Argudell i el Corivell que, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà –la tramuntana- donen al producte un caràcter diferenciador.
Empordàlia, conscients que un dels factors claus i imprescindible per aconseguir el sabor, cos i caràcter definidor de l’Oli de Pau és el procés d’elaboració, combina l’aspecte artesà, amb 50 anys d’experiència en aquest àmbit, i les últimes tecnologies que s’utilitzen dins el sector. Aquesta combinació fa que l’Oli de Pau es consolidi com un dels olis verges extres més ben considerats.
 
La cooperativa:
 
Empordàlia, està situada a l’Empordà, la comarca catalana amb la personalitat històrica i cultural més acusada. Relliga passat i present amb les seves millors ofrenes: els fruits d’oliva i de la vinya. Empordàlia és la crònica viva d’antics cellers que uneixen a cada ampolla bagatge i qualitat sota l’etiqueta de la Denominació d’Origen Empordà. Treballem una terra a l’abast de la mà de l’home: 500 hectàrees d’oliveres centenàries i 250 de vells ceps i vinyes noves. Unes terres ubicades enmig d’una geografia rocosa netejada per la tramuntana, regada per escasses pluges generoses i adornades per la salobritat del mar. Rebem el primer sol de la Península i ens aixequem quan encara és fosc.
 
Els vins:
 
Roca mare del Cap de Creus, pendents escarpades a la Serra de Verdera, ràfegues i brams del vent del nord, crestes retallades contra un cel vermell. A sota, la vinya, la mare del vi.
Sinols, neix del treball constant del pagès en terres aspres, de licorelles, saulons; al·luvials a la plana. Empordàlia s’afanyarà per extreure el millor vi de cada raïm. Amb el Sinols capturem i fem líquid l’esperit de tots els principis; els humanitza i els trasllada a la copa. Al provar-lo, els sentits confirmen que el vi manté l’ànima viva. Aquesta és l’autèntica recompensa: poder suscitar il·lusió i plaer.
Empordàlia es localitza en quatre punts cardinals que contenen tres parcs naturals. Un enclau particular que ens exigeix un respecte estricte.
 
 
Pau
Ctra. de Roses s/n
17494 PAU (Girona)
Tel. 972 53 01 40972 53 01 40
Fax 972 53 05 28
 
Vilajuïga
Ctra. de Roses, 3
17493 VILAJUÏGA (Girona)