dimarts, 14 d’agost del 2012

De cuina ... (per si hi voleu participar)

Enguany, celebrem el Primer Dia CUINA. El nostre propòsit és aplegar el màxim de lectors i amics de la revista en una diada. La festa tindrà lloc el dissabte 22 de setembre, a Manlleu, en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa. La veuràs explicada al detall aquí:
http://www.cuina.cat/ca/dia-cuina-2012.php

En aquest dia, volem que els blogaires gastronòmics tingueu un protagonisme especial. És per això que hem organitzat el Primer Concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires. Es tracta que les persones que publiqueu d’un blog gastronòmic ens envieu una recepta que contingui cervesa entre els ingredients. Nosaltres triarem les 25 finalistes i, d’entre aquestes, un jurat qualificat n’escollirà tres guanyadores, una per cada categoria: cuina creativa, estil tradicional i postres.

Els 25 finalistes estaran convidats a passar el dia a Manlleu amb activitats exclusives per a ells:
1-Visita als horts de la cooperativa Sambucus.
2-Visita i compra comentada al Mercat Municipal de Manlleu (un mercat de primera categoria!) amb en Pep Nogué.
3-Demostració de cuina a l’aula del mercat a càrrec de Pep Nogué.
4-Dinar (una invitació per cada blog) al restaurant Sambucus, del mateix mercat.

El Sambucus és un restaurant interessantíssim. Forma part d’un projecte d’integració social i el seu xef, en David Sanglas, va ser guanyador del Concurs de Joves Cambrers i Cuiners que organitza la revista. El menú que ens hi serviran és aquest:

Per començar
Pastanagues del nostre hort a la taronja
Llata de porc freda amb vinagreta “d’encortits”
Primer
Crema de patata del bufet amb cervesa negra d’Ausesken
Segon
Costella de porc confitada amb poma
Per acabar
Xocolata amb vainilla
Vins: Blanc de l’Olivera i Negre de Capçanes


Els 25 finalistes faran les visites i el dinar plegats.

A la tarda, durant els actes de la Festa del Porc i la Cervesa que se celebraran a la Plaça Fra Bernadí (la plaça gran de Manlleu), donarem a conèixer els tres guanyadors. Els premis seran aquests:

El premi de la categoria 'Recepta creativa' consisteix en un àpat per a dues persones a Can Jubany (menú de temporada) i un lot d’embotits artesans. Amb una estrella Michelin, Can Jubany és un dels restaurants més referents pel que fa a la renovació de la cuina tradicional catalana. El xef Nandu Jubany, que en capitaneja els fogons, demostra que la creativitat no està renyida amb els productes de proximitat. El menú de temporada que tastaran el guanyador d’aquest premi i el seu acompanyant n’és un bon exemple. L'àpat està valorat en 110 €.

El premi a la categoria 'Recepta d’estil tradicional' és una 'cocotte' Le Creuset valorada en 159 € i un lot de productes per cuinar-los-hi. Aquesta 'cocotte', tot un clàssic de les cuines europees, està feta de ferro colat. L’encaix entre l’olla i la tapa és perfecte, de manera que podreu coure-hi els productes amb molt poc oli i en el seu propi suc. Risottos, estofats, fins i tot pa… La 'cocotte' és la cassola més versàtil de la cuina!

El premi de la categoria 'Recepta de postres' és una plaça per al Curs de xocolata impartit per David Lienas a l’escola Bell·Art i un lot de cerveses artesanes. En aquest curs, aprendreu a fer tota mena de dolços que incorporin la xocolata amb les tècniques i els consells que us transmetra el director de l’escola Bell·Art. El taller consta de quatre sessions, de dues hores cada una, i tindrà lloc entre el 5 i el 26 de novembre (cada dilluns, de 20 a 22 h). El curs està valorat en 190 €.

El concurs ja és obert i el termini per participar-hi s’acaba el 16 de setembre. Per fer-ho, només cal que els blogaires ens transcriguin la seva recepta amb cervesa en el formulari que trobaran en aquest enllaç:
http://www.cuina.cat/ca/contests/concurs-de-receptes-amb-cervesa-per-a-blogaires-088.php

Com ho veus? M’agradaria que, si et fa gràcia hi participessis. Si, a més, ho trobes interessant per compartir-ho amb els teus companys blogaires, ho celebro! Ens fa il·lusió pensar que us motivarà participar-hi. Per part nostra, vol ser una manera de reconèixer tota la tasca que feu per difondre els valors de la cuina i la gastronomia. I estem convençuts que les activitats, el dinar i els premis s’ho valen. Posarem tot de la nostra part perquè funcioni bé.


Josep Sucarrats i Miró
Director de la revista CUINA * jsucarrats@cuina.cat
Tel. 93 464 63 68  C/ Corders, 22-28 *  08911 Badalona