Ingredients:
·
Formatge a daus, jo he fet servir
cadi vaig en greix
·
Pernil dolçs a daus
·
Tàperes
·
½ pebrot vermell
·
1 tomàquet
·
1 carrota
·
Pipes sense sal pelades
·
Llavors
·
Quinoa
·
Sal
·
Oli
·
curry
Procediment:
Posem aigua a bullir al foc per coure la quinoa, per cuinar-la, renteu-la primer amb cura i poseu-la a bullir durant
uns 30 minuts amb tres
parts d’aigua per una de quinoa, amb una punta de sal i amb la
cassola tapada. La veritat és que bullint-la menys estona també us la podeu
menjar (per exemple, dues parts d’aigua per una de quinoa durant vint
minuts) però amb els cereals és millor fer una bona cocció per assegurar-nos
una bona digestió i metabol.lització del seus nutrients.
Escorre i deixar reposar i
refredar.
Mentrestant tallem totes les
verdures a daus. Col.loquem la quinoa en un vol, i ara ja hi podem afegir tots
els altres ingredients, remenem bé. Posem a punt de sal, un bon raig d’oli d’oliva
i un polsim de curry. Deixem reposar uns minuts i ja podem gaudir d’aquesta
amanida d’estiu tan saludable.
Aquí us deixo 4 ratlles d’informació
de la quinoa:
Des d’un
punt de vista energètic, la quinoa escalfa i tonifica els ronyons i estimula tot
el sistema digestiu. Si teniu un sistema digestiu dèbil, és un
gra ideal, juntament amb el mill. Gràcies al seu alt contingut en aminoàcids i
minerals és reconstituent i enforteix tot el cos. La proporció de minerals de
la quinoa és ideal per a mineralitzar el cos i resulta molt beneficiosa pel
sistema muscular i esquelètic, nerviós i immunitari. També proporciona molta
energia i és molt nutritiva.
Conté
vitamines dels grups B i E àcid fòlic, essencial en els primers estadis
de l’embaràs. Els esportistes i la gent amb un gran desgast físic l’haurien de prendre
regularment. El 13% del seu pes són proteïnes, el 5% són
greixos saludables i aproximadament el 69% hidrats de carboni d’assimilació
lenta, que sñon els ideals perquè mantenen els nivells de sucre en sang
constants. També conté fibra, que contribueix a netejar els budells.
Per quantes persones: 4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 40 m
Temps de cocció: 30 m
Temps de preparació total: 40 m
Temps de cocció: 30 m
Beguda per acompanyar: Aigua mineral Vilajüiga