dijous, 16 de maig del 2013

KULTURALE


Terrassa, restaurant, biblioteca, escenari, sala d'exposicions...  vaig quedar bocabadada quan hi varem entrar, lloc curiós, acollidor, reservat i des de fora sembla secret i prohibit ... em va semblar veure que guardava l'estructura que havia tingut abans.

Carta de bar i de restaurant. Gran terrassa (que provaré a l'estiu), i segurament hi passaré a veure algun concert o obra.

1 plat a compartir + 2º plat + aigua + postres:   25 e per cap. Preu mig. Plats de cuina catalana i al bar, especialitat en hamburgueses varies. Tot molt bo ... si hi ha alguna cosa a trobar una petita falta... potser serien els postres ... però tot hi aixi, ja us dic, una petita falta, i cal anar-hi, crec que serà un lloc emblemàtic a Figueres.







 
I una cosa que vull provar, és el vermut dels festius... a partir 12h.. Tradició catalana...


Historia (segons la seva web www.kulturale.cat) :

Figueres, 1931; dos homes amb una visió: crear un club selecte on ments i ànimes privilegiades puguin gaudir dels plaers de la vida al voltant d’una bona taula. Inspirats per espais com The Arts Club de Londres o el Salmagundi Club de New York, decideixen fundar la Fraternitat Kultural.

“La Kultural s’ha convertit en un centre d’activitat intel·lectual que no només serveix per a esperonar nous artistes i creadors, sinó que, a més, ens serveix per posar al dia aquelles idees del passat que han de canviar el futur”

Aquesta frase està extreta del dietari de Sebastià Sallent “Miguelito”, català, home de món i viatger del temps, un dels impulsors de la Fraternitat la Kultural juntament amb Maximilian Petresku. Les seves idees revolucionàries van contribuir decisivament a fer que el pensament empordanès passés a ser reconegut i valorat internacionalment.

Amb aquestes idees en ment hem recuperat aquest local social de principis del segle passat. L’hem convertit en un nou espai, adaptat a les necessitats del segle XXI, respectant l’estructura original de l’edifici, ampliant l’àgora exterior i dotant-la d’equipaments moderns per fer-la tan confortable com es mereix un espai d’aquesta categoria.

Teatre, música, art, fotografia, cinema, gastronomia. Un espai obert a la creativitat i la cultura, tan menyspreada en els nostres temps. Un lloc, en definitiva, on alimentar el cos i l’esperit.