divendres, 22 de setembre del 2017

Cananes fregides tipus "fritura"

 
 


Ingredients:

·         8 Cananes fresques petitones
·         1 rovell ou
·         1 got aigua freda
·         1 got (mida) farina
·         Oli
·         sal

 

Procediment:

Agafem les cananes (avui a la peixateria no hi havia calamars i m’he decidit per les cananes, diuen que son les família pobre dels cefalòpodes. Les cananes tenen la forma dels calamars, potser amb una mica més de panxeta, com les sípies. A diferència dels calamars, els seus tentacles són més curts i les seves ales més petites i quadrades. El seu color té tons marrons tirant a vermellós i son una mica més dures, per això n’he agafat de les més petitones), les netegem i les tallem a rodatges.
Ara ho passem per farina perquè adsorbeixi la humitat.
Mentrestant en un vol hi posem el rovell, la farina i l’aigua que sobretot ha de ser ben freda, remenem.
Ara ja hi podem passar per aquesta barreja  les cananes de tall en tall a i després ho podem anar posant  en una paella amb un bon raig oli d’oliva ben calent, posem a punt de sal i així amb tots els talls. I ara ja ho podem servir, si voleu també hi podem posar un bon raig de llimona.  
 

Per quantes persones: 4

Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 40 m
Temps de cocció: 25 m
 

Ho maridem amb: Blanc Pescador