Marduix, herba aromàtica per fer les faves.
Ingredients:
·
Faves
·
Pèsols
·
Menta fresca
·
Una ceba tendra
·
Un all tendre
·
Oli, sal
·
1 got vi blanc
·
1 got d’aigua
·
½ ceba
·
10 daus de cansalada
·
10 daus de botifarra negra
·
1 branca de marduix
Procediment:
Netegem les faves i els pèsols.
Fem un ram amb la menta i el marduix i ho
lliguem.
Agafem la cassola on ho farem, i posem un
raig d’oli i afegim la cansalada i la sofregim. La reservem.
Ratllem ½ ceba i en aquest mateix oli la
fregim. Un cop sigui una mica rossa, afegim les faves, els pèsols, la ceba
tendra, l’all tendra i les herbes, ho deixem rossejar una mica, als 5 minuts
afegim el vi blanc, deixem coure 10 minuts més, posem sal, i si fa falta hi posem un got d’aigua
i després afegim la botifarra. Ho anem remenant perquè no s'enganxi.
Deixem coure uns 15 o 20 minuts, fins que veiem
que siguin cuites (depenen de la quantitat, és faran abans)
.
Dificultat: mitja
Temps de preparació total: 50 m
Temps de cocció: 25 /30 m
Temps de preparació total: 50 m
Temps de cocció: 25 /30 m