dissabte, 13 d’abril del 2013

Bacallà amb panses i pinyons, recepta de la mare del Joan Roca - Llibre a cuina de la meva mare- Joan Roca

 
 


Ingredients:

·         2 Bacallà dessalat  (per dos persones)
·         1 ceba
·         Oli oliva
·         Grapat Pinyons
·         2 Panses
·         1/2 pot de tomàquet triturat
·         Aigua
·         Julivert
·         3 ametlles
·         1 agra all
·         Sal
·         1 llesca de pa

 
Procediment:

Posem una cassola al foc amb oli d’oliva.  Hi fregim la llesca de pa. La reservem.
Enfarinem el bacallà, i el fregim fins que quedi ben ros. El reservem.
A la mateixa cassola, amb el mateix oli (si fa falta n’hi afegim) comencem a fer un bon sofregit amb la ceba ben trinxada.

A mitja cocció hi afegim el tomàquet i ho deixem coure.
Quan estigui ben cuit, hi posem les panses i els pinyons, i dos gots d’aigua, ho deixem coure 5 minuts. Afegim el bacallà i continuem la cocció 10 minuts.
Mentrestant fem la picada amb l’all, el julivert i la llesca de pa, i ho posem a la cassola, remenem i ho deixem coure 2 minuts més. Bona cuina.

Dificultat: mitja
Temps de preparació total:  50m
Temps de cocció: 30/35m
 
Fotografia Carles Arnall