- 500 gr carn picada (1/4 vedella - 3/4 porc)
- sal, all, julivert, pebre, oli
- 1 ceba
- 5 gr de ceps
- 150 gr pèsols
- 2 cullerades pa ratllat
- 1 ou
- 1 dl de vi blanc
- aigua
- 4 cullerades de tomàquet triturat
Barregem be la carn picada, hi afegim un ou, una mica de sal, l'all i julivert i el pa ratllat. Amb la massa que ens surti en fem boletes (ho podem fer amb un got) i les passem per farina.
Tallem la ceba ben fina.
Agafem una paella amb oli d'oliva i fregim les mandonguilles, fins que quedin roses. Les retirem, i amb el oli que ens sobra sofregim la ceba. Agafem una cassola i posem la ceba, després hi afegim el tomàquet i fem que qualli be, afegim el vi i el deixem reduir. Després hi afegim les mandonguilles, els pèsols i el grapat de ceps, ho remenem i afegim 2 o 3 gots d'aigua i ho deixem coure a foc lent uns 20 minuts.
Bona cuina!