Fins aqui el primer pas, continuarem just un quart hora abans de dinar..
Mireu com ha kdat.... mireu la mida del crancs que pescar el carles...
Ingredients:
·
Arros de pals
·
3 calamars frescos de llançà
·
8 crancs de roca
·
1 got de tomàquet triturat
·
50 grs de pèsols
·
½ pebrot vermell
·
1 ceba
·
Oli, sal, pebre negre i vermell
·
4 grans als
·
Julivert
·
1 got vi blanc
Procediment:
Agafem els crancs vius i els
escaldem 2 o 3 minuts. Els posem a escorre i reservem. (veureu que venen
vermells). Piquem el julivert i 2 grans alls.
Ratllem la ceba ben fina. Tallem
el pebrot a daus.
Posem aigua a bullir. (Per afegir
al arròs).
Tallem a daus el calamars i els
passem per la paella, fins que estiguin daurats. Reservem.
En una cassola amb el oli que ha
sobrat de coure els calamars, posem a coure la ceba i dos alls laminats, quan la ceba ja
sigui daurada, afegim el pebrot a daus, remenem i seguim la cocció. Afegim els pèsols i el tomàquet. Deixem que
els sofregeixi, afegim un got de vi i ho deixem coure 5/8 minuts més. Afegim el
calamar i els crancs (amb compte de no trencar cap pota dels crancs, son molt
delicats). Ara és el moment de deixar ho coure 2 o 3 minuts i si volem fer
quelcom ho podem deixar a punt fins l’hora de dinar.
Posem l’arròs (jo faig un punyat
per cada persona + un de regal), ho remenem i deixem que és rossegi. Afegim l’aigua
calenta fins a cobrir. Ara és el moment de deixar ho coure 15/18 m. Un cop
passat el temps apaguem el foc i servim als 2 minuts.
Aquest arròs el vaig fer per 6
persones.
Dificultat: mitja
Temps de preparació total: 50 m
Temps de cocció: 20 m + 15/17 m
Temps de preparació total: 50 m
Temps de cocció: 20 m + 15/17 m
Vi triat per acompanyar: Cava
Gramona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada