dilluns, 20 de març del 2023

FAVES i PÈSOLS LLàGRIMA a la Catalana

 Ingredients:


·         Ceba tendra
·         500 g de faves petitones #dolors
·         250 g de pèsols
·         2 all tendres
·         1 tall botifarra negre #arnall
·         1 tall de cansalada #arnall
·         Oli oliva #maspep
·         Menta
·         Marduix
·         Sal -
·         Pebre
·         aigua/ 1 got vi blanc


Procediment:
Netegem les faves i els pèsols. (De vegades a l'atmeller, els venen pelats, per si tenim poc temps)
Tallem la cansalada i la botifarra negra a daus.
Tallem la ceba tendra fina. Pelem els alls (els podem tallar o deixar-los sencers).
Fem un farcell amb la menta i el marduix.
A la cassola poso a coure una mica la botifarra, res 5 minuts i després la retirem i reservem.
Posem a coure la ceba i els alls. Deixe'm coure 5/8m.
ARa ja podem afegir les faves i els pèsols, remenem i  posem a punt de sal i pebre, afegim l’aigua i jo aquest cop hi he afegit un gotet de vi blanc ...)  i als 5 minuts (que és quan arranca el bull ...)  ja podem afegir la cansalada, i el manat d’herbes. 
Deixe'm coure 20 m. i ja podem afegir la botifarra . Ara abaixem el foc, i ho deixem coure 15/20 m tapat.

Es un plat, que si no us l’acabeu tot, és pot guardar a la nevera. Bona cuina.


Per quantes persones: 2 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  75 m
Temps de cocció:  50/60 m

Ho maridem amb: Vi Negre: Albet i Noya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada