dijous, 16 de novembre del 2017

Arròs amb sípia, pebrot i cama-secs

 

Ingredients:

·         1 sípia
·         Arròs dels Aiguamolls de l'Empordà
·         1 ceba
·         2 pebrots verds
·         Sal
·         Oli
·         ½ got de tomàquet
·         Pebre
·         Cama-secs          

 
Procediment:

Netegem la sípia, en separem el cos de les potes, en trèiem la pela i en trèiem la closca. (no he guarda’t la tinta però si voleu ho podem fer). La tallem a daus.
Tallem els pebrots a daus, tallem la ceba ben petita.
En una cassola, posem un bon raig d’oli d’oliva, afegim la ceba, deixem que vingui ben daurada. Ara hi podem afegir el tomàquet. Remenem. Afegim la sípia, un pols de sal i un de pebre, remenem, abaixem al foc i deixem que vagi couen lentament. Ho deixarem coura 30 o 40 m.
Posem aigua a bullir. (si voleu podeu fer, servir caldo de peix ... la iaia sempre ho feia amb aigua.
Ara afegim l’arròs a la sípia, remenem, deixem uns minuts perquè és dori i ja hi podem afegir l’aigua bullent. Deixem que l’aigua és vagi consumin a poc a poc. Afegim sal i pebre, segons falti.
Haurà de coure uns 18/20 m, uns minuts abans hi afegeixo els cama-secs. Apaguem el foc i ja podem servir.
Pobre però bò. És un arròs amb un increïble gust a mar, però econòmic i senzill de fer. 

Per quantes persones: 4

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total : 75/90 m
Temps de cocció: 45 m + 20 m 

Ho maridem amb:  Mas oller, negre. 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada