Ingredients:
·
1 sípia
·
Arròs dels Aiguamolls de l'Empordà
·
1 ceba
·
2 pebrots verds
·
Sal
·
Oli
·
½ got de tomàquet
·
Pebre
·
Cama-secs
Procediment:
Netegem la sípia, en separem el cos de les potes, en
trèiem la pela i en trèiem la closca. (no he guarda’t la tinta però si voleu ho
podem fer). La tallem a daus.
Tallem els pebrots a daus, tallem la ceba ben petita.
En una cassola, posem un bon raig d’oli d’oliva,
afegim la ceba, deixem que vingui ben daurada. Ara hi podem afegir el tomàquet.
Remenem. Afegim la sípia, un pols de sal i un de pebre, remenem, abaixem al foc
i deixem que vagi couen lentament. Ho deixarem coura 30 o 40 m.
Posem aigua a bullir. (si voleu podeu fer, servir
caldo de peix ... la iaia sempre ho feia amb aigua.
Ara afegim l’arròs a la sípia, remenem, deixem uns minuts
perquè és dori i ja hi podem afegir l’aigua bullent. Deixem que l’aigua és vagi
consumin a poc a poc. Afegim sal i pebre, segons falti.
Haurà de coure uns 18/20 m, uns minuts abans hi
afegeixo els cama-secs. Apaguem el foc i ja podem servir.
Pobre però bò. És un arròs amb un
increïble gust a mar, però econòmic i senzill de fer.
Per quantes persones: 4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total : 75/90 m
Temps de preparació total : 75/90 m
Temps de cocció: 45 m + 20 m
Ho maridem amb:
Mas oller, negre. 2016.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada